-7.6 C
Zvornik
4/Dec/2023

Apel Policijske uprave Zvornik; Zaštite svoje domove tokom godišnjih odmora

Policijska uprava Zvornik apeluje građanima da u turističkoj sezoni tokom napuštanja svojih domova preduzmu neophodne mjere kako bi zaštitili svoju imovinu.

Najavljeno je da će policijski službenici u narednom periodu preduzeti pojačane mjere i radnje u cilju zaštite građana i imovine u toku turističke sezone.

“Savjetujemo građanima da uvijek zaključavaju vrata bez obzira na koliko odsustvuju iz svojih domova. Ako su u mogućnosti treba da ugrade pomoćne dodatne sigurnosne brave. Ne treba da ostavljaju ključ na uobičajnim skrivenim mjestima koja su inače poznata nepoželjnim i nepozvanim licima u njihovim domovima.”

“Poželjno je da se novac i zlatni nakit i oružje koje imaju u legalnom posjedstvu ostave u trezoru neke banke ili zaštićeno na neki drugi način u skladu sa zakonom o oružju i municiji. Prilikom napuštanja domova na duže vrijeme, savjetujemo da ključeve ostave komšijama, prijateljima, rođacima ili drugim licima od povjerenja kako bi izvršili obilazak domova. Ako ta lica primjete neke sumnjive okolnosti ili lica u blizini domova neka pozovu policiju na broj 122”, rekla je portpalor Policijske uprave Zvornik Danijela Madžarević.

Preuzeto: zvornicki.ba

Zvornik
clear sky
-7.6 ° C
-7.6 °
-7.6 °
76 %
1.1kmh
2 %
Mon
5 °
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
3 °

Najčitanije vijesti

spot_img