10.4 C
Zvornik
5/Dec/2023

Carinici u Karakaju oduzeli 4.200 “Kamagri” preparata za potenciju

Ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje na graničnom prijelazu Karakaj oduzele su 4.200 komada preparata za potenciju Kamagra, dok su na području koje pokriva RC Tuzla oduzele 8,5 kg srebrenog nakita.

Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštene službene osobe Grupe za razmjenu krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu.

Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljene robe (4.200 komada preparata za potenciju Kamagra). Pored toga u dva vozila otkrivena su još dva carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba (farmaceutski preparati).

U drugoj odvojenoj akciji, u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na temelju raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla robe i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Tom prilikom pronašli su 8,5 kg srebrnog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je nakit privremeno oduzet.

Zvornik
broken clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.4 °
69 %
0.8kmh
84 %
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
2 °

Najčitanije vijesti

spot_img