35.4 C
Zvornik
14/Jul/2024

Cijena “Mehanike” sa 14 pala na milion KM; Niko nije zainteresovan za kupovinu

Propala je još jedna licitacija za prodaju "Mehanike" jer nije bilo zainteresovanih kupaca, a na novoj prodaji cijena će biti 14 puta niža od procijenjene i iznosiće svega milion KM.

Licitacija za prodaju imovine “Mehanike”, po cijeni od dva miliona KM, održana je u petak, a s obzirom na to da kupaca nije bilo, Odbor povjerilaca danas je odlučio da ponovo smanji cijenu.

Stečajni upravnik Goran Domuz rekao je da je i ova, četvrta po redu licitacija propala jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Niko se nije javio na oglas niti se interesovao telefonski. Nova licitacija zakazana je za 31. jul, a cijena će iznositi milion KM”, rekao je Domuz.

“Mehanika” je kćerka firma FG “Birač” u stečaju, a trenutno prihode ostvaruje od izdavanja u zakup nekretnina “Alumini”.

Njena imovina prvi put je ponuđena na prodaju po početnoj cijeni od 14,2 miliona KM. Cijena je od tada nekoliko puta padala, ali kupaca i dalje nema.

Ukupna potraživanja povjerilaca od “Mehanike” iznose 29,6 miliona KM. Od toga se na razlučne odnosi 24,3 miliona, a na povjerioce opšteg isplatnog reda 5,3 miliona maraka.

Najveći razlučni povjerilac* su Investiciono – razvojna banka (IRB), ali s obzirom na to da je njena potraživanja kupila firma “Standard prva” advokata Miloša Stevanovića, sada je ona povjerilac.

Najveći povjerilac u opštem isplatnom redu je “Alumina”.

Najveći razlučni povjerilac* – ovi povjerioci su oni sa najvećim osiguranim potraživanjima prema imovini dužnika. Njihova prava imaju prioritet u odnosu na druge poverioce kada je u pitanju namirenje iz te određene imovine.

Zvornik
clear sky
35.4 ° C
35.4 °
35.4 °
34 %
2.1kmh
0 %
Sun
37 °
Mon
34 °
Tue
39 °
Wed
36 °
Thu
37 °

Najčitanije vijesti

spot_img