10.4 C
Zvornik
5/Dec/2023

JZU Bolnica Zvornik uspostavila saradnju sa dr Tomićem iz UKC RS

Specijalista ortopedije dr Nemanja Tomić iz Klinike za ortopediju Univerzitetskog Kliničkog centra Republika Srpska od danas obavlјa operacije u JZU Bolnica Zvornik.

Operacije kukova i kolјena od danas će, u saradnji sa specijalistom ortopedije JZU Bolnica Zvornik, dr Dejanom Mišićem, obavlјati i dr Nemanja Tomić iz UKC Republika Srpska u cilјu unapređenja pružanja zdravstvenih usluga pacijenata regije Birač.

Dr Nemanja Tomić specijalista iz oblasti ortopedije, zaposlen je kao dio stručnog tima u Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske. Iza sebe ima veliki broj operativnih zahvata, složenih operacija, rekonstrukcija i procedura.

Ugradnja totalne proteze, postupak je zamjene oštećenih dijelova kolјena ili kukova umjetnim implantatima. Primjenjuje se uglavnom kako bi se uklonila bol i povećao opseg pokreta u kolјenu ili kukovima kod pacijenata.

Univerzitetski klinički centar, kao najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj na ovaj način pruža podršku regionalnim bolnicama.

Zvornik
broken clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.4 °
69 %
0.8kmh
84 %
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
2 °

Najčitanije vijesti

spot_img