3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

Odjeljenju za hirurgiju donirana higijenska sredstva

Odjeljenje za hirurgiju JZU Bolnica Zvornik danas su posjetili predstavnici austrijske organizacije SOS BalkanRoute, na čelu sa Nihadom Suljićem, i donirali higijenska sredstva.

Higijenska sredstva su donirana za potrebe pacijenata hirurškog odjeljenja kao znak zahvalnosti bolnici Zvornik za medicinsku pomoć i njegu pruženu migrantima i izbjeglicama.

U ime ustanove donaciju su primili glavna sestra Odjeljenja za hirurgiju Budimka Ikonić i Rukovodilac službe za informacione tehnologije i telekomunikacije Novica Mitrović.
Ovom prilikom uručena je i zahvalnica gospodinu Nihadu Suljiću, predstavniku austrijske organizacije SOS BalkanRoute, koji je aktivista i volonter iz Tuzle, a koji već pet godina aktivno radi na pomoći migrantima i izbjeglicama.
Donacija u vrijednosti oko 3.000,00 KM uručena je danas, a u narednom periodu planirana je donacija i ortopedskih pomagala.
U ime rukovodstva ustanove, na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem i Odjeljenja za hirurgiju zahvaljujemo se za donaciju gdinu Nihadu Suljiću i organizaciji SOS BalkanRoute.
Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img