15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

U zvorničkim srednjim školama održan “Školski čas za buduće vozače 2023“

Savjet za bezbjednosti saobraćaja Grada Zvornika i Srpski komitet za bezbjednost saobraćaja iz Beograda realizovali su danas u obje zvorničke srednje škole predavanja "Školski čas za buduće vozače 2023“.

“Nadamo se da će ova saradnja u narednom periodu jačati i da će i ovakva i slična predavanja biti redovno održavana u našim srednjim školama. Grad Zvornik je i do sada radio dosta u cilju povećanja bezbjednosti saobraćaja.”

“Imamo Strategiju bezbjednosti saobraćaja 2012-2023. godina i kada napravim presjek zadovoljni smo realizacijom zacrtanih ciljeva. Strategija ove godine ističe i radimo na donošenju nove. U narednom periodu trudićemo se da radimo i više i bolje kako bi doprineli povećanju bezbjednosti u saobraćaju”, rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

“Naš projekat se usmjerava na ključne faktore zbog kojih mladi ljudi prave greške i zbog kojih stradaju. Cilj projekta jeste unapređenje bezbednosti mladih učesnika u saobraćaju, kroz izmenu postojećih stavova o uticaju sigurnosnog pojasa, brzine, mobilnog telefona i alkohola na bezbednost saobraćaja.” rekao je Damirom Okanovićem predstavnik Srpskog komiteta za bezbjednost saobraćaja

U zvornickim srednjim skolama odrzan cas o saobraćaju

Današnjim predavanjima obuhvaćeno je preko 100 učenika trećeg i četvrtog razreda u Tehničkom školskom centru i Srednjoškolskom centru “Petar Kočić”.

Preuzeto: gradzvornik.org

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img