35.4 C
Zvornik
14/Jul/2024

“Alumina” najveći izvoznik u Republici Srpskoj; Izvoz u 50 država na pet kontinenata

Na tradicionalnoj manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2023. godinu", koju je organizovala Privredna komora Srpske, među nagrađanim privrednim subjektima je i kompanija "Alumina" za ostvarene izvozne rezultate.

Na svečanosti organizovanoj u KC “Banski Dvor” u Banja Luci, pomoćniku direktora za proizvodnju i energetiku u “Alumini” dr Zoranu Obrenoviću, priznanje je uručio ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Kompanija “Alumina” je i prošle godine bila najveći izvoznik u Republici Srpskoj. U proizvodnom programu najvećeg zvorničkog kolektiva trenutno je 37 proizvoda, koje kompanija izvozi na pet kontinenata, u oko 50 država, sarađujući sa blizu 250 kupaca.

“U vrijeme turbulentnih prilika na tržištima, naročito u Zapadnoj Evropi, “Alumina” je uspjela sačuvati i sebe i sve svoje kupce, ali i otvarati neka nova tržišta i nove kupce. Trenutno se u fabrici uvode novi proizvodi, koji će “Aluminu” trajno učvrstiti na tržištima širom svijeta.”

“Unapređenjem proizvodnog procesa i razvojem novih proizvoda, te realizacijom projekata koji će obezbijediti energetsku stabilnost fabrike, rukovodstvo “Alumine” je na putu da trasira sigurnu budućnost kolektiva koji predstavlja motor privrednog razvoja grada Zvornika i regije Birač,” rečeno je u saopštenju “Alumine”.

Zvornik
clear sky
35.4 ° C
35.4 °
35.4 °
34 %
2.1kmh
0 %
Sun
37 °
Mon
34 °
Tue
39 °
Wed
36 °
Thu
37 °

Najčitanije vijesti

spot_img