2 C
Zvornik
8/Dec/2023

“Alumina” zaposlila 60 novh radnika; Do kraja sedmice još novih zaposlenja

Predsjednik Upravnog odbora kompanija "Alumina“ Zoran Stevanović uručio je ugovore o radu novim radnicima koji su danas počeli raditi u ovoj fabrici.

Najveći zvornički kolektiv primio je u radni odnos 48 radnika koji će biti angažovani u sektorima Održavanja, na održavanju opreme i postrojenja, te u službi automatike, građevinske operative i unutrašnjeg transporta.

Stevanović je poželio dobrodošlicu novim radnicima u “Aluminu”, očekujući od njih da se, kako je rekao,  prilagode načinu rada u ovoj fabrici i da što bolje i brže uče kako bi radom i zalaganjem odgovorili svojim radnim zadacima.

“Vaš današnji dolazak u ovo preduzeće predstavlja nastavak podmlađivanja kolektiva, kako bi uspješno zamijenili starije radnike koji odlaze u penziju. Cilj nam je da se zapošljavaju mlađi ljudi, da uče i budu budućnost ove fabrike. Želim vam da ovdje dočekate penziju, a to znači da ćete biti zadovoljni, ali i da će vaš poslodavac biti zadovoljan s vašim angažovanjem u ovom kolektivu”, rekao je Stevanović.

“U „Alumini“ sam dvije godine bio na praktičnoj nastavi. Znam kako se radi u ovom kolektivu. Mogao sam mnogo toga da naučim od dobrih majstora u mašinskoj radionici, tako da očekujem da će mi biti lijepo u ovoj fabrici”, rekao je Vasilije Vidović novozaposleni u preduzeću “Alumina”.

Prije stupanja na posao,  predstavnici Sektora za pravne i kadrovske poslove upoznali su nove radnike sa pravima i obavezama iz radnog odnosa, a prošli su i sve vrste obuka iz oblasti zaštita zdravlja i bezbjednosti na radu.

Kompanija “Alumina” će do kraja ove sedmice zaposliti još 12 novih radnika.

Zvornik
overcast clouds
2 ° C
2.4 °
2 °
91 %
1.5kmh
98 %
Fri
5 °
Sat
4 °
Sun
4 °
Mon
8 °
Tue
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img