12 C
Zvornik
5/Dec/2023

Bojan Ivanović: Interes nam je da napravimo novi sistem grijanja koji bi bio jeftiniji za stanovništvo

“Juče  smo održali prvi sastanak o mogućnostima izgradnje toplovoda, koji bi iz “Alumine” toplu vodu isporučivao “Zvornik-stanu” za potrebe grijanja stanovništva i poslovnih prostora u gradu.”

“Kako bi izbjegli neke neželjene scenarije,  interes nam je da napravimo novi sistem grijanja, koji bi bio jeftiniji za stanovništvo, a istovremeno i sigurniji. Prvi korak jeste izrada studije izvodljivosti, iz koje ćemo vidjeti sve mogućnosti grijanja na ovaj način” – rekao je Bojan Ivanović gradonačelnik Zvornika.

“Problemi usljed geopolitičkih dešavanja u pogledu sigurnosti snabdijevanja prirodnim  gasom jedan su od otežavajućih momenata, kao i sama cijena ovog energenta koja je, u posljednje vrijeme značajno porasla – rekao je Stevo Savić direktor “Zvornik-Stana”.

“Svjedoci smo poskupljenja gasa i ove godine i minusa  koji je “Zvornik-stan” napravio za prethodnu grejnu sezonu, gdje je ostavio iste cijene ne pomjerajući ih na štetu naših sugrađana, što je ovo preduzeće dovelo u vrlo tešku situaciju”.

“Očekujemo da u narednom periodu topla voda konačno krene iz ove fabrike prema gradu i da Zvornik dobije stabilno snabdijevanje energetskim resursom iz “Alumine”, a da građani Zvornika imaju stabilno i značajno jeftinije grijanje u odnosu na ono koje danas plaćaju” – rekao je Zoran Stevanović predsjednik Upravnog odbora “Alumina”.

Preuzeto: Zvornicki.ba

Zvornik
broken clouds
12 ° C
12.4 °
12 °
46 %
0.7kmh
64 %
Tue
12 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
2 °

Najčitanije vijesti

spot_img