15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Bojan Ivanović: Privreda grada ostvaruje promet od sto pedeset miliona maraka

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović gostujući u emisiji Nedeljno popodne BN televizije govorio je o projektima koji su realizovani u Zvorniku.

“Zvornik je grad koji se intenzivno razvijao zadnjih godina. Brojni veliki projekti su realizovani u gradu. Zvornik je već dva puta proglašen kao grad povoljan za ulaganja. Lokalna zajednica već duži niz godina radi na tome da stvori povoljan privredni ambijent, da neko investira u Zvornik i zaposli lokalno stanovništvo.”

“Radimo na proširenju kapaciteta poslovnih zona, ulaganja u infrastrukturu, obezbeđenje podsticajnih sredstava iz budžeta. Zvornik prema pokazateljima iz 31.12. 2022. godine ima skoro deset hiljada zaposlenih.”

“Grad čija privreda ostvaruje promet od milijardu i sto pedest miliona maraka na godišnjem nivou, od čega je 500 miliona maraka izvoz a uvoz je oko 300 miliona maraka. U gradu posluje 1200 pravnih lica i preduzetničkih radnji.”

“Imamo problem sa parking prostorom. Mi već dvije godine intenzivno radimo na tome. Drugi problem je grijanje u gradu. Trenutna situacija je doprinijela da je gas poskupio pa zbog toga dižemo cijenu našim sugrađanima.
Do sada je to finansirao budžet grada a nadam se da će uspijeti i u budućnosti.”

“U narednom periodu radićemo na podizanju privrednog ambijenta, da još nekog investitora  dovedemo i zaposlimo još ljudi. I dalje ćemo ulagati u infrastrukturu, puteve, kanalizaciju i vodovod. Skoro smo završili prvu fazu vodovoda Pilica-Lokanj gdje je 250 domaćinstava omogućeno da se priključi na gradsku vodovodnu mrežu.”

 

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img