15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Bojan Ivanović: Saradnja svih institucija lokalne zajednice i Ombudsmana je u najboljem interesu djece

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović danas je povodom Dječije nedelje, razgovarao sa Jovankom Vuković, zamjenicom Ombudsmana za djecu Republike Srpske.

“Od prošle godine u Zvorniku imamo redovni dan Ombudsmana za djecu i omogućili smo da naši građani, koji imaju potrebu za pravnim savjetovanjem do istog mogu doći vrlo lako i jednostavno.”

“Iz razgovora smo došli na ideju da se formira neka vrsta gradskog savjetovališta za brak i porodicu, za djecu i mlade. Ovakav vid pomoći mladima vidimo kao prijeku potrebu uzimajući u obzir pritiske, kojima je moderna porodica izložena,” rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

“Razgovarali smo o ulozi lokalne zajednice u ostvarivanju dječijih prava i unapređenju načina zadovoljavanja dječijih potreba. Grad Zvornik preduzima dosta aktivnosti, ali smo u razgovoru detektovali još neke koje bi mogle da se realizuju na nivou lokalne zajednice, čime će se unaprijediti položaj i prava djece.”

“Posebno sam bila srećna juče kada sam vidjela da su u Zvorniku djeca preuzela ključeve grada. Smatram da je veoma važno, da se saslušaju potrebe djece, jer oni će najautentičnije prepoznati šta to njima treba,” rekla je Jovanka Vuković, zamjenica Ombudsmana za djecu Republike Srpske.

Saradnja svih institucija, lokalne zajednice i Ombudsmana za djecu je važna i u najboljem interesu djece, zaključeno je na sastanku.

U okviru Dječije nedelje zamjenica Ombudsmana za djecu održala je radionicu u OMŠ “Vojin Komadina” na temu “Škola prijatelj djece”.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img