35.4 C
Zvornik
14/Jul/2024

Izvedena nesvakidašnja operacija; Dr Dejan Mišić uspješno izveo zahtjevan hirurški poduhvat

U JZU Bolnici Zvornik izvedena je nesvakidašnja operacija, kojom je pacijentu ispravljena neuspješno zarasla kost i produžena noga.

Dr Dejan Mišić, specijalista ortopedije uz asistenciju dr Marka Nedeljkovića izveo je operaciju s ciljem produženja ekstremiteta, što je izazovan i kompleksan hirurški poduhvat.

Radi se o operaciji pseudoartroze noge.

Pseudoartroza je stanje u kojem se ne događa prirodno zacjeljivanje prijeloma kosti, što može rezultirati ozbiljnim komplikacijama i ograničenjima pokretljivosti.

U ovom slučaju, pacijent je patio od pseudoartroze noge, koja je zbog toga bila kraća 20 cm.

“Ovo jako izazovna operacija, zato što je rijetka i nije jednostavna, ali to zadovoljstvo koje donese rezultat za uloženi trud je nemjerljiv. Ovo je velika regija i veliki broj ljudi je upućen na nas, borimo se sa izazovima.”

“Rijetke su ovakve operacije, ali se dešavaju i tu smo da pomognemo našim pacijentima čak i kada su komplikovani slučajevi, onda kada procjenimo da je to moguće”, rekao je Dr Dejan Mišić.

Ova operacija predstavlja primjer izvanredne hirurške stručnosti i posvećenosti tima zdravstvenih radnika u JZU Bolnica Zvornik, specijalistia ortopedije, specijalista anestezije, anestetičara, instumentarki i ostalog pomoćnog osoblja, čime smo ponosni.

Zvornik
clear sky
35.4 ° C
35.4 °
35.4 °
34 %
2.1kmh
0 %
Sun
37 °
Mon
34 °
Tue
39 °
Wed
36 °
Thu
37 °

Najčitanije vijesti

spot_img