15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Delegacija Srednje škole “Srečko Kosovel” u posjeti Zvorniku

Delegacija Srednje škole "Srečko Kosovel" iz Sežane, (Slovenija) danas je posjetila grad Zvornik i Srednjoškolski centar "Petar Kočić". Saradnja ove dvije škole traje 15 godina.

“Ovo je idealna prilika da se razmjene znanja i iskustva kako srednjoškolaca tako i profesora obe škole. Projekat će sigurno doprinjeti boljem nivou obrazovanja.”

“Grad Zvornik je opredjeljen za ulaganja u znanje jer je to jedina formula za stvaranje boljeg životnog ambijenta.” rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

“Ova saradnja traje 15 godina i u Evropi ne postoji takav primjer. Projekat donosi nove stvari i značajan je za školstvo u cijeloj Republici Srpskoj. Nadam se da će ova saradnja potrajati duži niz godina, koju ni pandemija nije uspjela da prekine.”

“Uvijek ćemo se truditi da im pokažemo nove stvari naše škole. Delegacija je jutros bila gost naše nove školske kuhinje i restorana,” rekla je direktorka SŠC “Petar Kočić” Biljana Pisić.

“Veoma mi je drago što već 15-i put dolazimo u Zvornik. Ovo nisu slučajne stvari, jer da je tako, projekat bi bio završen mnogo ranije. Mnogi učenici koji su učestvovali u ovom projektu su postali iskreni prijatelji.”

“Projekat se temelji prije svega na dugogodišnjem prijateljstvu ove dvije škole,” rekao je direktor srednje škole “Srečko Kosovel” Dušan Štolfa.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img