10.4 C
Zvornik
5/Dec/2023

Detalji akcije “Alter ego 1 i 2”; Poznato ko je sve osumnjičen za falsifikovanje diploma, vozačkih dozvola i drugih setrifikata

Uhapšene u akciji "Alter ego 1 i 2" terete da su za novac sređivali polaganje vozačkih ispita, falsifikovali diplome, vozačke dozvole, razne sertifikate i ljekarska uvjerenja, a među osumnjičenima su se našli odbornici, saobraćajni inženjeri, vlasnici autoškola, ali i pripadnica MUP Srpske iz Zvornika.

Tokom ove akcije koju je sprovela Agencija za istrage i zaštitu SIPA, uhapšeno je 13 osoba, a nakon ispitivanja zatraženo je pritvaranje za njih 12.

Među osumnjičenima su šef odsjeka za lična dokumenta u MUP Srpske u Zvorniku Milijana Pepić te vlasnik autoškole “Dado” i vozač instruktor Dalibor Krunić, Dragan Stjepanović, vozač instruktor Branislav Pisić, Ivan Lukić svi iz Zvornika te odbornik PDP u Bratuncu i vlasnik autoškole “Omega1” Mirko Stojanović, kao i odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini opštine Srebrenica saobraćajni inženjer Miroslav Grujičić.

Republičko tužilaštvo Republike Srpske za njih sedam zatražilo je određivanje pritvora, a prijedlog je upućen Okružnom sudu u Banjaluci.

Osumnjičene osobe D. K, M. P, D. S, B. P, I. L, M. G. i M. S. se sumnjiče da su od novembra 2021. do juna 2023. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Zvornika, Osmaka, Bratunca, Vlasenice kao i susjednih mjesta na teritoriji Tuzlanskog kantona učestvovali u činjenju više krivičnih djela.

Sačinjavali su lažne javne isprave potrebne za sticanje prava na polaganje vozačkog ispita i izdavanje vozačke dozvole i kao takve stavljali u opticaj i zato primali novac od kandidata koji su polagali vozački – navodi se u saopštenju.

Istovremeno u okviru iste akcije Kantonalno tužilaštvo u Tuzli je zatražilo pritvaranje Branislava Cvjetkovića (49) iz Zvornika, Mehe Milkunića (58) iz Kalesije, Milorada Popovića (52) iz Bijeljine, Nurdina Jahića (48) iz Tuzle, i Sadika Suljića (53) iz Sapne.

Kako je saopšteno iz Republičkog tužilaštva Republike Srpske sedmorku, koja je uhapšena po njihovim naredbama, terete da su se udružili radi vršenja krivičnog djela.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona navode da osumnjičene, koji su uhapšeni pod njihovim nadzorom, terete za organizovani kriminal u vezi sa krivotvorenjem isprava i pripremanje krivičnog djela.

Preuzeto: Srpskainfo.com

Zvornik
broken clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.4 °
69 %
0.8kmh
84 %
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
2 °

Najčitanije vijesti

spot_img