-7.6 C
Zvornik
4/Dec/2023

Gradonačelnik obišao poplavljena domaćinstva; Najgora situacija u mjestu Cer

Nakon obilnih padavina proteklog dana i noći, bujični potoci su izazvali štete u 20 mjesnih zajednica na području grada Zvornika.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović i zamjenik Miloš Tomić, obišli su teren.

“Najgora situacija na terenu je u mjesnoj zajednici Cer, gdje je voda ušla u pet stambenih objekata, ali i u šest pomoćnih objekata i garaža. Štete su prijavljene u 20 mjesnih zajednica od jutros, prije svega na putnoj infrastrukturi. Došlo je do prekida saobraćajnica, pokretanja klizišta. Naše ekipe su na terenu i očekujemo da će do kraja dana stanje da se popravi, barem toliko da se život nastavi odvijati u normalnijim uslovima,” rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović.


Voda je ušla u osam kuća i to u Ceru (6), Đulićima (1) i Oraovcu (1). Aktivirana su i pojedina klizišta, nanosa ima na putevima, a pod vodom je i poljoprivredno zemljište.

Radnici Službe civilne zaštite, Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice i Odjeljenje za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja su na terenu, angažovana je mehanizacija za čišćenje, a prioritet su domaćinstva gdje je voda ušli u kuće, kao i lokalni putevi gdje ima dosta nanosa blata i šljunka. Popunjenost korita rijeka Hoče i Sapne je oko 50 posto.

Zvornik
clear sky
-7.6 ° C
-7.6 °
-7.6 °
76 %
1.1kmh
2 %
Mon
5 °
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
3 °

Najčitanije vijesti

spot_img