35.4 C
Zvornik
14/Jul/2024

Gradska uprava organizuje stručno predavanje iz oblasti poljoprivredne proizvodnje

Cilj ovakvih predavanja je unapređenje postojećih znanja poljoprivrednih proizvođača u proizvodnji i jačanje konkurentnosti plasmana poljoprivrednih proizvoda.

Događaj je prilika za razmjenu znanja i informacija iz oblasti agrara i predstavlja najefikasniji i najučinkovitiji model obuke za poljoprivredne proizvođače.

Prvo predavanje će se održati 15.02. sa početkom od 13h u prostorijama Osnovne škole “Nikola Tesla” u Pilici, a planirane su teme: “Zaštita korova i njihovo suzbijanje kod kukuruza”, “Tehnologija gajenja soje” i “Podizanje novog zasada voća”.

Drugo predavanje biće održano 22.02. u prostorijama Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Roćeviću, a planirane su teme “Tehnologija gajenja soje” i “Tehnologija gajenja kukuruza”.

29.02. održaće se treće predavanje u prostorijama Osnovne škole “Petar Kočić” u Tršiću, a poljoprivrednici će se detaljno upoznati sa tehnologijom gajenja soje i zaštitom strnih žita.

Četvrto predavanje će se održati 07.03. u Oraovcu u prostorijama Osnovne škole “Desanka Maksimović”. Planirane su teme “Proizvodnja silažnog kukuruza i priprema silaže” i “Ishrana goveda”.

Peto predavanje biće održano 14.03. u Velikoj sali Skupštine Grada Zvornika od 13h.

Zainteresovani učesnici će biti upoznati sa registracijom i preregistracijom poljoprivrednih gazdinstava, obavezama prema APIF-u, Republičkom pravilniku o ostvarivanju prava na podsticaje i proizvodnji povrća u zaštićenom prostoru.

Pozivaju se svi naši poljoprivednici da uzmu učešće u predavanjima i tako daju doprinos razvoju ove privredne grane.

Zvornik
clear sky
35.4 ° C
35.4 °
35.4 °
34 %
2.1kmh
0 %
Sun
37 °
Mon
34 °
Tue
39 °
Wed
36 °
Thu
37 °

Najčitanije vijesti

spot_img