15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Gradska uprava Zvornik subvencioniše prevoz učenika

Od danas, učenici osnovnih i srednjih škola imaju pravo na subvenciju u finansiranju troškova prevoza u zavisnosti od njihovog statusa.

Pravo na subvenciju imaju učenici koji nemaju dotaciju od Ministarstva.

Da bi ostvarili pravo na subvenciju prevoza neophodno je da u Gradskoj upravi Zvornik, kancelarija br. 12, preuzmu potvrdu na osnovu koje ostvaruju pravo na popust.

Subvencija po osnovu socijalnog statusa podrazumijeva 100% finansiranje iz gradskog budžeta za djecu bez roditeljskog staranja, djecu bez oba roditelja, djecu sa smetnjama u razvoju, kao i za pratioce djece sa smetnjama u razvoju.

Subvencionisanje za djecu čiji su roditelji korisnici socijalne pomoći ili tuđe njege, djecu bez jednog roditelja i djecu ratnih vojnih invalida svih kategorija, iznosi 50% od ukupne cijene mjesečne karte.

Sa 50% biće subvencionisani troškovi prevoza za porodice koje imaju troje i više školske djece, a jedan roditelj nezaposlen, kao i u porodicama sa četvoro i više maloljetne djece i za osnovce sa udaljenosti do četiri kilometra.

Gradska uprava učestvovaće sa 30% u cijeni karte za učenike osnovnih škola za koje Ministarstvo ne izdvaja participaciju.

Takođe, u potpunosti će biti finansirana mjesečna karta za učenike srednje škole koji su nosioci Vukove diplome, a sa 50% za srednjoškolce koji su u prethodnoj godini imali prosjek ocjena 5,0 i 30% za sve srednjoškolce, bez obzira na socijalni ili drugi status.

Odluka o subvenciji prevoza učenika objavljena je na oglasnoj tabli i zvaničnoj internet stranici Gradske uprave Zvornik. Sve informacije mogu se dobiti i lično u kancelariji br. 12 i putem telefona br. 056/232-233.

Preuzeto: gradzvornik.org

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img