-7.6 C
Zvornik
4/Dec/2023

Igrišta počinju sa radom u novembru (FOTO + VIDEO)

"Izgradnja ski-centra “Igrišta”, u opštini Vlasenica, teče planiranom dinamikom i skijalište će biti otvoreno u novembru. Za projekat ski-centra “Igrišta” Vlada RS je izdvojila 56 miliona KM", rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

“Kad završimo sve planske radove na planini, želimo da povežemo grad gondolom jer je plan da i u gradu bude izgrađeno oko 20 hotela, tako daće ovo biti prava turistička destinacija koja će omogućiti razvoj ove regije i Republike Srpske i omogućiti nam da ostanemo na svojim ognjištima“, rekao je Kraljević.

Igrista staza Jahorina ski staza

“Sadržaj je definisan kroz tri zone: zonu skijališta, te zone poslovnih i smještajnih kapaciteta. Cilj je da se stvori turistički atraktivna cjelina ali i da se sačuva šumski kompleks i planinski ambijent. Takođe u planu je pored zimskog, razvijanje i ljetnih sadržaja”, rekla je Nevena Stupar načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove.

“Što se tiče staza koje su završene, one su duge po 2 km. Pokrivene su sistemom za osnježavanje. U završnoj fazi je izgradnja jezera, vještačke akumulacije za potrebe osnježavanja kao i pumpna stanica. Kod vještačkog jezera imamo ski poligon za skijaše početnike. U planu je da za sledeću godinu budu uređene još četiri staze”, rekao je Nedeljo Begović šef Odjeljenja za vještačko osnježavanje u Olimpijskom centru Jahorina.

Preuzeto: RadioMagic, UPSMedia

Zvornik
clear sky
-7.6 ° C
-7.6 °
-7.6 °
76 %
1.1kmh
2 %
Mon
5 °
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
3 °

Najčitanije vijesti

spot_img