15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Ivana Đokić Milanović: Zvornik prepoznat kao centar tranzitnog turizma; Zvorničko jezero doživjelo pun turistički potencijal

Za jutarnji programu ATV je govorila direktorica Turističke organizacije Zvornik Ivana Đokić Milanović.

“Zvornik je i ove sezone bio izuzetno posjećen. Svako ko je došao u grad mogao je da pronađe sadržaj po svom ukusu. Na kraju smo godine, iza nas je veliki broj manifestacija i sadržaja koje smo uveli i upotpunili turističku ponudu. Spomenuću “Zvorničko ljeto” u avgustu kada je sedam dana grad vrvio od turista.”

“Takođe TO Zvornika realizovala je projekat “Stopama Karalja Aleksandra Prvog Karađorđevića” gdje smo našu ponudu uvezali sa susjednim Malim Zvornikom. Svaki mjesec se pojavi zahtjev da se sprovede tura koja obuhvata tih pet tačaka”.

Zvorničko jezero je prepoznato kao destinacija koja je doživjela turistički bum.

“Sve je više kuća za odmor koje nude potpuni užitak na samom jezeru u očuvanoj prirodi. Veliki broj kapaciteta je tokom ljeta bio popunjen. Sve nas to u TO raduje. Zbog toga smo mi u Zelinju koje se nalazi na Zvorničkom jezeru se potrudili da pronađemo i uobličimo turističke sadržaje.”

“Tako smo vodenicu u kojoj je sniman čuveni film Leptirica označili tablom. Planinarsko ekološko udruženje “Korak” koje je veliki saradnik TO Zvornik, vrlo su aktivni na terenu, prepoznaju sve i u saradnji sa nama realizujemo brojne kvalitetne projekte.”

Ona ističe i da se markirala staza od jedne kuće za odmor do najstarije vodenice u selu.

“Zvornik je prepoznat kao centar tranzitnog turizma, gdje god da krenete Zvornik je nezaobilazan. Ko želi da ga više upozna tvrđava Đurđev grad je prava preporuka za to”, rekla je Ivana Đokić Milanović.

Preuzeto: Atvbl.rs

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img