15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Lazar Prodanović: Kajem se što sam se kandidovao za dužnost načelnika opštine Bratunac

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bratunac odbornici su tajnim glasanjem opozvali predsjednika ovog parlamenta Radislava Jovanovića iz Pokreta za Bratunac.

Smijenjeni predsjednik SO nije prisustvovao današnjoj sjednici na kojoj je, tajnim glasanjem, na tu dužnost izabran Jovo Čelanovića kojem je ovo treći put da obavlja tu dužnost, i to samo u ovom mandatu bratunačkog parlamenta.

Sekretar opštinske Skupštine Ivana Milanović istakla je da je ovo već šesta promjena skupštinskog predsjednika u ovom sazivu,za dosadašnje tri godine mandata.

Novoizabrani predsjednik Čelanović je, nakon preuzimanja dužnosti, dao pauzu radi dogovora o nastavku rada sjednice, ali nakon pauze odbornici skupštinske većine nisu se pojavili u sali i nije bilo uslova da se nastavi rad.

Inače, na dnevnom redu SO Bratunac trebalo se naći razmatranje i usvajanje rebalansa budžeta za ovu godinu, ali zbog opstrukcije većine odbornika, koji su napustili sjednicu, ta tačka nije ni razmatrana.

Nakon navedenih događaja reagovao je načelnik opštine Bratunac, Lazar Prodanović, koji je osudio ponašanje i odnos odbornika skupštinske većine prema odborničkim obavezama, navodeći da se “kaje što se kandidovao za dužnost načelnika opštine”.

Prodanović je, između ostalog, rekao da se odbornici bave samo mešetarenjem, uslovljavanjem i zadovoljavanjem ličnih ili prijateljskih interesa, te da, prema njegovim riječima, opstruišu sve inicijative od opšteg interesa za lokalnu zajednicu i njene građane.

Istakao je da se to posebno odnosi na mlade i stručne ljude koji ne mogu da dobiju šansu zbog, kako je rekao, nepotizma, ličnog i stranačkog mešetarenja odbornika i njihovog okruženja.

Preuzeto: srpskainfo.com

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img