-7.6 C
Zvornik
4/Dec/2023

Masovna rekonstrukcija grada na preko 10 lokacija

Zvornik će u narednih 45 dana dobiti novo lice zahvaljujući projektima poput besplatnog interneta, uređenja plaže i parka.

U okviru uređenja gradske plaže biće rekonstruisana sva tri paviljona i postavljena dva nova. Planirana je sadnja oko 50 stabala topole i izgradnja košarkaškog igralište na mjestu pješčanog terena. Na dvije lokacije biće postavljeni roštilji.

Dječiji parkić dobiće nove klupe, kante za otpatke i česmu, dok će gumene podloge ispod sprava biti zamijenjene novim. Na određenim lokacijama u gradu u planu je postavljene novih ljuljaški, klackalica i vrtuljaka.

Dva vajrles hotspota, jedan u gradskom parkiću i drugi na prostoru Doma zdravlja i Bolnice, omogućiće građanima besplatan internet.

Na području B-blokova i Srpske varoši biće uređeno 75 novih parking mjesta, te naloženo uklanjanje nelegalnih objekata, sanacija ruševnih objekata u privatnom vlasništvu, kao i čišćenje zaraslih parcela.

“Ovo će doprinjeti da grad dobije ljepši izgled, da se poboljšaju uslovi za život i provođenje slobodnog vremena u njemu, te da najmlađi Zvorničani dobiju uređene površine za igru“ rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Zvornik
clear sky
-7.6 ° C
-7.6 °
-7.6 °
76 %
1.1kmh
2 %
Mon
5 °
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
3 °

Najčitanije vijesti

spot_img