15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa posjetio Bratunac

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac danas je posjetio načelnika Bratunca Lazara Prodanovića, povodom izgradnjom bescarinske industrijske zone.

“Dvije godine se čekalo na odobravanje sredstava za izgradnju graničnog prelaza kod mosta “Bratoljub” i tek sa dolaskom Zorana Tegeltije na čelo Savjeta ministara donesena je prva odluka o izdvajanju 14,5 miliona KM za izgradnju tog objekta. To potvrđuje da u partnerstvu sa institucijama Republike Srpske želimo ravnomjeran razvoj svih njenih dijelova.”

Za tri godine nije došao nijedan zahtjev iz opštine Bratunac po pitanju izgradnje bescarinske industrijske zone. Na današnjem sastanku sa Prodanovićem konstantovano je da je to i dalje opredjeljenje ove opštine. Predstavnici ministarstva na čijem sam čelu u ponedjeljak će doći u Bratunac da se formulišu zahtjevi prema nadležnima za odobrenje”, rekao je Staša Košarac.

Takođe na sastanku se diskutovalo o potencijalu maline i cijelokupne poljoprivrede u ovoj opštini.

“Dobili smo obećanje za podršku Sajmu “Dani maline” i dogovorili pokretanje aktivnosti za brendiranje maline kao zaštitnog znaka ove opštine. Posebno smo zahvalni za stručnu pomoć koju ćemo dobiti za izradu strategije razvoja poljoprivrede u ovoj opštini, te da se konačno riješe barijere o pokretanju prometa robe i usluga preko “Bratoljuba” i da uskoro bude pušten teretni saobraćaj preko ovog mosta i graničnog prelaza”, rekao je Prodanović.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img