2 C
Zvornik
8/Dec/2023

Ministarstvo energetike i rudarstva orgaizovalo sastanak sa Sindikalnom organizacijom “Alumina”

U Banjaluci juče je održan sastanak ministra energetike i rudarstva Petra Đokića, ministra privrede i preduzetništva Vojina Mitrovića i ministra pravde Miloša Bukejlovića sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske i Sindikalne organizacije preduzeća "Alumina" a.d. Zvornik.

Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u preduzeću “Alumina” i položaju radnika zaposlenih u ovom preduzeću. Učesnici sastanka su se složili da treba uložiti sve napore da se u postojećim uslovima zaštite prava radnika i budućnost poslovanja preduzeća, koje je jedan od najznačajnijih privrednih društava u Republici Srpskoj.

Sa sastanka je poslata jasna poruka da Vlada Republike Srpske, u okviru svojih nadležnosti daje punu podršku radu i poslovanju preduzeća “Alumina” i da je od najveće važnosti za državu da se sačuvaju proizvodnja, radna mjesta i kadrovi koji nose život i rad u tom dijelu Republike Srpske.

“Mi kao Vlada ne možemo da utičemo na sudski postupak, ali apelujemo na pravosudne organe da ovo pitanje prioritetno razmotre i okončaju stečajni postupak što je prije moguće. Vlada Republike Srpske je čvrsto opredjeljena da uradi sve što u okviru svojih nadležnosti može kako bi se osigurao nesmetan budući razvoj ovog privrednog društva i dobar položaj zaposlenih radnika”, rekao je ministar Đokić.

Predstavnici Sindikata su zahvalili Vladi Republike Srpske na dosadašnjoj podršci i posvećenosti, istakavši da rezultati poslovanja kakvi su danas ne bi bili mogući bez te podrške.

 

Zvornik
overcast clouds
2 ° C
2.4 °
2 °
91 %
1.5kmh
98 %
Fri
5 °
Sat
4 °
Sun
4 °
Mon
8 °
Tue
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img