15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Obilježena godišnjica Grčkog kutka u SŠC “Petar Kočić“

Prije godinu dana u SŠC "Petar Kočić“ Njegova ekselencija ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu otvorio je Grčki kutak. On je danas ponovo boravio u Zvorniku u posjeti školi gdje je upriličena svečanost povodom prve godišnjice kutka.

“Počeli smo prije godinu dana sa ovim projektom koji se pokazao zaista vrlo uspešnim. Vrlo smo zadovoljni načinom na koji ovaj Grčki kutak funkcioniše u Zvorniku. Takođe, želim se zahvaliti Gradskoj upravi na njenoj podršci, kao i rukovodstvu škole. Učinili ste da se i mi osjećamo vrlo ponosni na osnovu ovoga što ste vi ovdje uradili, a imamo i veću odgovornost i obavezu s obzirom da ste nam učinili čast učeći grčki jezik. Nastavićemo u tom pravcu našu saradnju i imamo još dosta projekata da realizujemo zajedno u budućnosti”, rekao je ambasador Dimitrios Papandreu.

“Nadamo se da će kutak nizati uspješne godine i učenici sticati dosta znanja o Grčkoj. Gradska uprava je uvijek pružala pomoć našim školama, podržavala njihove projekte i svakako da će tako biti i ubuduće. Ovom prilikom zahvaljujemo se i Njegovoj ekselenciji ambasadoru što je izdvojio svoje vrijeme i došao danas na ovu svečanost.” rekao je zamjenik gradonačelnika Miloš Tomić.

“Naši učenici vrijedno uče grčki jezik, ali u Grčkom kutku se promovišu brojni različiti datumi i događaji, a sve to na dobar način povezuje naša dva naroda. Zahvalnost ambasadoru, kao i našim profesorimai svakako učenicima koji vrijedno rade.” rekla je direktorka škole Biljana Pisić.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img