15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Održan sastanak Foruma za bezbjednost grada Zvornika

Danas je održan sastanak Foruma za bezbjednost na temu sigurnosti u obrazovnim ustanovama na području grada Zvornika.

Na sastanku su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola, dječijeg vrtića, predstavnici Policijske uprave Zvornik, Centra za socijalni rad, Centra za mentalno zdravlje i Gradske uprave.

Povod za vanredni sastanak su nedavna tragedija u beogradskoj školi, saobraćajna nezgoda u Zvorniku u kojoj je život izgubila učenica SŠC “Petar Kočić”, ali i učestalo nasilničko ponašanje mladih u poslednje vrijeme.

Donešene su odluke o pojačanoj kontroli ulaska u školske i predškolske objekte, uvođenju video nadzora u školama gdje to nije učinjeno i ograničenju upotrebe mobilnih telefona u školama.

“Neophodno je da počnemo sa što više preventivnih aktivnosti i da damo svoj maksimum kada je bezbjednost naše djece, ali i svih građana u pitanju.”

“Danas smo dogovorili da se cijela zajednica uključi u prevenciju pojave nasilnog ponašanja. Biće pojačano i prisustvo policije kod školskih objekata i vrtića na području grada Zvornika.”

“Već sledeće sedmice počinjemo sa edukativnim radionicama za učenike i roditelje na temu vršnjačkog nasilja i suživota u učionici i društvu i u osnovnim i u srednjim školama, te edukacije na temu maloljetnici u sukobu”, rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img