15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje stradanja Srba u Srednjem Podrinju

Danas je u Zvorniku održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 31. godine od stradanja Srba Srednjeg Podrinja i Birča. Godišnjica obilježavanje je 1. jul.

Sastanku su prisustvovali svi načelnici i gradonačelnici iz lokalnih zajednica, Mitropolit Dobrobosanski Hrizostom, predstavnici Boračke organicacije kao i crkveni namjesnici iz opština i gradova u Srednjem Podrinju.

Svoje prisustvo 1. jula u Bratuncu najavila je i Njegova Svetost patrijarh srpski Gospodin Porfirije.

Sasatank odobra za organizovanje obilježavanja dana stradanja na regiji birač

“Naš cilj je da ova manifestacija bude dostojanstvena, da pošaljemo jasnu poruku, da za više ood 3600  stradalih Srba na ovom području u prethodnom ratu, odamo poštovanje i pijetet i da nikada ne možemo zaboraviti to što se desilo.”

“Aktivirali smo lokalne organizacione grupe u svakoj lokalnoj zajednici koja će posvetiti više pažnje ovim događajima. Izražavam zadovoljstvo da smo u ovoj sedmici imali posjetu učenika iz osnovnih škola sa Pala.”

“Posjetili su mjesta stradanja u Kravici i Bratuncu. Očekujemo da ministarstvo prosvjete Republike Srpkse posveti pažnje ovom dogadjaju u smislu dolaska značajnog broja učenika ne samo iz regije Birač nego i cijele Republike Srpske”, rekao je dr Lazar Prodanović načelnik opštine Bratunac.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img