15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Održana 1. Konferencija beba u Milićima

Opština Milići, u saradnji sa PU "Poletarac“, JU "Sportski centar Milići“, i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, juče je na Ljetnoj pozornici organizovala 1. Konferenciju beba u Milićima.

U tročlano Predsjedništvo beba do 2 godine izabrani su:

  • Najstarija beba – Tadija Cvetinović,
  • Najmlađa beba – Sofija Dragičević i
  • Beba sa najviše braće i sestara – Ana Mimić.

U takmičarskom dijelu, najbrža beba u puzanju bio je Luka Ninić, a najbrži u presvlačenju bebe je Nemanja Mimić, tata Ane Mimić.

Mnogobrojnoj publici predstavili su se sa svojim plesnim tačkama mališani iz PU “Poletarac” Milići.

“Veliko je zadovoljstvo što po prvi put organizujemo Konferenciju beba, rekao bih manifestaciju ponosa naše opštine. Sve ono što stvaramo nema smisla ako nema djece, mislim da su porodica i djeca ti zbog kojih radimo, zbog kojih se trudimo i da je ovo jedan način da se njima ukaže važnost u našoj lokalnoj zajednici”, rekao je načelnik opštine Marko Savić.

“U manifestaciji Konferencija beba ove godine učestvuje 38 lokalnih zajednica. Ministarstvo porodice, omladine i sporta organizuje ovakve manifestacije da bi njegovali pravilne i zdrave porodične vrijednosti, odgovorno roditeljstvo i podstakli mlade ljude koji se možda dvoume da li da osnuju svoju porodicu, da ih osnažimo i pokažemo da je roditeljstvo najljepši dar koji život može da pruži”, rekla je Jelena Kurtinović v.d. pomoćnik ministra za porodicu.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img