3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

Održana sjednica gradske Skupštine; Ivan Stević reizabran za direktora Centra za socijalni rad

Danas je (06. jul) u velikoj sali Gradske uprave održana 20. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika.

Na današnjoj 20. sjednici Skupštine grada Zvornika usvojena je Informacija o upravljanju javnim parkiralištima.

“Napravili smo bazu svih parking mjesta na osnovu koje smo izvršili podjelu grada kroz zone. Zone su podijeljene tako da svaka ima po jednak broj parking mjesta, oko 420 do 480. Crvena zona ima 419, plava 421 a zelena 489 parking mjesta. Do sada smo izdali 828 stanarskih karti a podnijet je 1281 zahtjev.”

“Ukupan broj parking mjesta je 1332. Svi građani koji su podnijeli zahtjev do 30.06 su unijeti u sistem a rješenja kasne iz razloga što nismo htjeli da neko bude kažnjen na terenu. Cilj je uvođenje naplate i regulisanje saobraćaja na području Zvornika. Broj parking mjesta je oslobođen negdje oko 30% tako da smatramo da je odluka urodila plodom”, rekao je šef Odsjeka za poslove saobraćaja i parkinga Bojan Stevanović.

Održana 20. redovna sjednica skupštine grada zvornika

“Mi smo imali javne pozive zajednicama etažnih vlasnika. Dolazili su na razgovore gdje smo pričali o zemljištu koje pripada zajednicama za redovno održavanje zgrade a one su to izgubile u procesu koji je vodio katastar. Sve odluke moramo izmjeniti i to će biti oko nove godine.”

“Razlog zašto to radimo jesu i neke sugestije koje smo dobili prilikom razgovora sa građanima. Građani su tražili da imamo i sektorsko parkiranje gdje bi cijena
karte bila nešto niža. Ukoliko povećamo broj parking mjesta u gradu, doći će do korekcije povlaštene karte tako da ćemo i nju smanjiti. Pravimo garaže i uvodimo cijene za korištenje garaže. Dobrovoljni davaoci krvi če biti oslobođeni plaćanja parkinga”, rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

Na sjednici je, zbog isteka perioda na koji je postavljen, razriješen v.d. direktor Centra za socijalni rad Ivan Stević, te isti imenovan za vršioca dužnosti direktora do okončanja postupka konkursne procedure.

Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img