3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

Održana sjednica gradske Skupštine: Izglasano povećanje cijene grijanja; Imenovan direktor vrtića “Naša radost”

Danas je (26. oktobar) u velikoj sali Gradske uprave održana 22. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika. Na sjednici je izglasana nova cijena usluga AD "Zvornik stan".

Na današnjoj sjednici između ostalog donijeta je odluka o povećanju cijene usluga AD “Zvornik stana”. Zvorničani će plaćati 22% veću cijenu u odnosu na prošlu sezonu.

“Cijena će sa 2,79 KM biti uvećana na 3,39 KM po kvadratnom metru. Omogućili smo svim potrošačima mogućnost plaćanja grijanja na 12 mjeseci. Takođe smo u procesu pregovora sa domaćim bankama da ukinu proviziju građanima prilikom plaćanja računa za grijanje. Ovo povećanje će se realizovati polovinom sledećeg novembra.”

“Zadnja korekcija cijene je bila 2015. godine, a i posle ovog povećanja Zvornik je opet jedan od gradova sa najmanjom cijenom u Republici Srpskoj. ”

“Dospjele obaveze AD “Zvornik stana” iznose 4,4 miliona KM. Prethodna godina poslovanja je po bilansima bila pozitivna, ali realno stanje je drugačije. Cijena energenata u svijetu je porasla i zbog ovih razloga prinuđeni smo da povećamo cijene,” rekao je VD direktor Zvornik stana Stevo Savić.

Odbornik SDS-a Bojan Lukić je postavio pitanje: “Zašto je i pored ovako teške situacije u AD “Zvornik stan-u” bivši direktor Mićo Jeftić postavljen za savjetnika u ovom preduzeću?” – Na ovo pitanje na sjednici niko od prisutnih nije odgovorio.

Danas je na sjednici Skupštine imenovan novi direktor JPVOU Dječiji vrtić “Naša radost”. Većinom glasova izabrana je dosadašnja pedagogica Maja Soro za v.d. direktora ove ustanove.

Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img