15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Održana sjednica gradske Skupštine; Zvornik dobija Srednju umjetničku školu

Danas je (07. septembar) u velikoj sali Gradske uprave održana 21. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika. Na sjednici je pokrenuta inicijativa za osnivanje Srednje umjetničke škole "Vojin Komadina" u Zvorniku.

“Najbliža Srednja muzička škola se nalazi u Bijeljini. Zbog toga su roditelji ali i direktor Osnovne muzičke škole izrazili želju za osnivanjem Srednje umjetničke škole Vojin Komadina.”

“Pod Srednjom umjetničkom školom se podrazumijeva Srednja muzička škola, Srednja likovna ili bilo koja druga škola iz oblasti umjetnosti. Sledeći korak je obraćanje Ministarstvu prosvjete, koji treba da odobri ovu inicijativu.”

“Uz podršku ministarstva očekujemo da u septembru sledeće godine Srednja umjetnička škola Vojin Komadina bude osnovana,” rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

11. tačka dnevnog reda bila je izvještaj o izvršenju budžeta Zvornika za prvih 6 mjeseci ove godine.

“Prvih šest mjeseci je evidentno da su rashodi veći od prihoda. Prihodi od PDV-a su značajno bili manji u prvih 5 mjeseci ove godine. Očekujemo da do kraja godine budžet bude uravnotežen,” rekao je Bojan Ivanović.

Na sjednici je donesena odluka o kupovini parcele kod autobuske stanice u Zvorniku kako bi se povećao broj parking mjesta u crvenoj zoni.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img