10.4 C
Zvornik
5/Dec/2023

Održana sjednica Privrednog savjeta; Prioritet parking servis

Zvornički privrednici i predstavnici javnih i obrazovnih ustanova održali su desetu sjednicu Privrednog savjeta grada Zvornika.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović zahvalio se privrednicima i zamolio ih da nastave sa dosadašnjom kvalitetnom saradnjom. Ističe da je gradu prioritet u ovoj godini uspješan start parking servisa.

“Već je počela ugradnja opreme u gradu i nakon toga imaćemo mjesec dana testnog perioda. Trenutno Grad Zvornik raspolaže sa 1.400 parking mjesta i u planu nam je izgradnja garaže u B blokovima. Trudićemo se da ovu oblast unapređujemo iz godine u godinu.” rekao je Ivanović na sastanku.

Između ostalog razmatrana je prosječna građevinska cijena korisne površine u 2022. godini, naknada za uređenje gradskog građevinskog zemljišta u ovoj godini, vrijednost nepokretnosti po zonama i poreska stopa u 2023. godini, Program zajedničke komunalne potrošnje.

Poreske stope su ostale iste, u Zvorniku je zadržan kontinuitet u gradnji, a u toku je izrada Urbanističkog plana grada Zvornika čije trajanje će biti do 2037. godine.

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske na području Zvornika evidentirana su 1.192 poreska obveznika. U 2022. godini poslovale su 883 preduzetničke radnje što je za 6,51 odsto više nego u 2021. godini.

Članovima Privrednog savjeta predočeni su podaci o spoljnotrgovinskoj razmjeni za prošlu godinu gdje je primjetan rast kako uvoza tako i izvoza.

Privredni savjet grada Zvornik je savjetodavno tijelo koje daje mišljenja, preporuke i pokreće inicijative o pitanjima koja se odnose na stanje privrede, društvenih djelatnosti i mjerama za unaprijeđenje lokalnog ekonomskog razvoja.

Zvornik
broken clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.4 °
69 %
0.8kmh
84 %
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
2 °

Najčitanije vijesti

spot_img