-0.8 C
Zvornik
8/Dec/2023

Počinje naplata parkinga u krugu bolnice; Prvih 15 minuta besplatno

Od danas 16.10. počinje naplata parkinga u krugu bolnice.

1 sat parkiranja – 1 KM
Dnevna karta – 10 KM
Prvih 15 minuta se ne plaća.

Na ulazu u parking zonu bolnice uzima se kartica, koja se čuva do izlaska.
Sa navedenom karticom, prije napuštanja parkinga, ide se do radnika obezbjeđenja (šalter glavnog ulaza u bolnicu) koji očitava karticu na osnovu čega se plaća parking.

Izgubljena kartica koja očitava vremenski period koje je auto boravilo na parkingu naplaćuje se 10 KM.

Oslobođeni plaćanja parkinga u bolničkom krugu su službena vozila institucija Republike Srpske (službeni dolasci: Hitne pomoći, Domovi zdravlja, Bolnice, službeni dolasci policijskih službenika, službeni dolasci vatrogasnih jedinica i drugi).

Oslobođeni plaćanja parkinga su i ratni vojni invalidi koji uz važeću potvrdu o statusu RVI i dokazu o ostvarivanju zdravstvene zaštite u bolnici Zvornik u vremenu boravka vozila na parkingu ustanove nisu dužni platiti parking.

“Obzirom da je počela naplata parkinga u gradu, te da su pojedina vozila ostavljana parkirana na bolničkom parkingu mjesecima, kao i da su se zbog istog stvarale gužve, a pacijentima onemogućen prilaz ustanovi, odlučili smo se na ovaj korak.” – saopšteno je iz JZU Bolnica Zvornik.

Kako bi se smanjila gužva na ulazu u bolnicu i pacijentima obezbijedili dovoljno mjesta, rukovodstvo ustanove donijelo je odluku o postavljanju rampi i regulisanju parkinga u krugu bolnice.

Zvornik
broken clouds
-0.8 ° C
-0.6 °
-0.8 °
91 %
1.4kmh
74 %
Fri
5 °
Sat
4 °
Sun
4 °
Mon
8 °
Tue
9 °

Najčitanije vijesti

spot_img