15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Policijska uprava Zvornik demantuje tekst “RTV BN-a”

PU Zvornik upućuje demanti na tekst na portalu “RTV BN“, koji navodi da policijski službenici PS Vlasenica vrše zastrašivanje građana i da su aktivisti „Eko aktivisti Vlasenica“ i „Šekovići Danas“ na udaru lokalne policije.

Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica su 13.02.2023. godine oko 13,15 časova zaprimili pismene prijave opštine Vlasenica i pravnog lica iz Vlasenice zbog širenja lažnih informacija i unošenja nemira među stanovnike opštine Vlasenica.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajave, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u skladu sa zakonom, a nakon toga kompletiranje i dostavljanje Izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama.

Netačne su tvrdnje da policijski službenici vrše zatrašivanje ili bilo kakav teror nad građanima.

Policijski službenici PS Vlasenica su u službi svih građana, i tom prilikom profesionalno i odgovorno postupaju po svakoj prijavi, ma koliko zahtjevna bila. Takođe, netačno je da su građani na udaru lokalne policije, koja pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo samo odgovorno i efikasno obavlja svoju dužnost.

Policijska uprava Zvornik i dalje poštuje rad medijskih servisa, ali istovremeno i podsjećamo da su i oni dužni da poštuju načela novinarskog kodeksa, a ne da kreiraju saopštenja za javnost bez ijedne provjerene informacije, – saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Tekst objavljen na BN portalu možete pročitati klikom na link.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img