10.4 C
Zvornik
5/Dec/2023

Policijska uprava Zvornik prezentovala rezultate za februar

Rukovodstvo Policijske uprave prezentovalo je rezultate stanja bezbjednosti po kriminalitetu, bezbjednosti saobraćaja i javnom redu i miru za mjesec februar 2023. godine.

“Evidentirano je 71 krivično djelo, zbog čega je nadležnim tužilaštvima podnijeto 60 izvješataja o počinjenim krivičnim djelima protiv 70 lica.”

“Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila je  47.328 KM. Od ukupnog broja krivičnih djela, 60 krivičnih djela je bilo iz obalsti opšteg kriminaliteta, četiri iz oblasti zlopupotrebe opojnih droga i šest krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, kao  i jedno krivično djelo je iz oblasti javnog saobraćaja”, rekao je načelnik Odjeljenja za organizovani kriminalitet Miljan Bobar.

“Od ukupno 46 saobraćajnih nezgoda, osam je bilo sa povrijeđenim licima, od kojih jedna sa teškim tjelesnim povredama, dok je 38 saobraćajnih nezgoda bilo sa materijalnom štetom. Kontorlisano je 713 vozača i vozila i izdato 826 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 13 vozila i 72 vozača, od kojih je 61 vozač isključen zbog vožnje pod uticajem alkohola”, rekao je Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić.

“U februaru nije bilo krvičnih djela, a ni prekršaja u većem obimu koji bi mogli izazvati uznemirenost građana. Bezbjednosno stanje na području Policijske uprave Zvornik je zadovoljavajuće”, rekao je zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić.

Zvornik
broken clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.4 °
69 %
0.8kmh
84 %
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
2 °

Najčitanije vijesti

spot_img