-7.6 C
Zvornik
4/Dec/2023

Potvrđen pritvor za šest zvorničana; Taksista organizator kriminalne grupe

Okružni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor za šest osumnjičenih osoba za koje se sumnja da su na području Zvornika organizovali mrežu preprodavaca koja se bavila neovlaštenom nabavkom i preprodajom droga, objavljeno je na sajtu Suda.

Pritvor je određen za osobe čiji su inicijali B.K, I.K, F.B, E.H, S.Đ. i M.Z. za koja se sumnja da su preprodavali marihuanu, spid, ekstazi i kokain većem broju lica.

Osumnjičeni B.K. je taksista, a na teret mu se stavlja da je organizator grupe i da je organizovao nabavku, prepakivanje i pripremanje droge za dalju prodaju i ostalim članovima grupe izdavao upustva za skrivanje i pakovanje droge.

Osumnjičenima je određen pritvor zbog bojazani da bi puštanjem na slobodu mogli uticati na svjedoke, te da bi mogli pokušati da sakriju i unište dokaze.

U rješenju o pritvoru je navedeno da u ovoj fazi postupka postoji još 37 svjedoka koji nisu saslušani, te da je opravdana bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu stupili u kontakt sa njima, te uticali na način na koji će dati svoje izjave.

Zvornik
clear sky
-7.6 ° C
-7.6 °
-7.6 °
76 %
1.1kmh
2 %
Mon
5 °
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
3 °

Najčitanije vijesti

spot_img