35.4 C
Zvornik
14/Jul/2024

Zvorničani optuženi za krađu novca i nakita; Platili taksisti da ih vozi u pljačku

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini tereti Ranka G. i Jovu G. da su opljačkali kuću u Bratuncu, gdje ih je dovezao M.M., kojem su potom platili za vožnju.

“Jedan od osumnjičenih je pozvao M.M. i dogovorio da ih za novčanu naknadu svojim vozilom odveze u Bratunac, u naselje Moštanica, radi obavljanja njihovog privatnog posla i po obavljenom poslu vrati u Zvornik.”

“Na to je M.M. pristao, te ih 13. avgusta oko 20h dovezao iz Zvornika u Bratunac, gdje su oni izašli iz vozila, a M.M. je otišao do mjesta gdje su s njim postigli dogovor da ih po obavljenom poslu sačeka.”

“Oni su došli do kuće, nasilno otvorili vrata na spratu, ušli unutra, te izvršili premetačinu svih prostorija, da bi iz ormara u spavaćoj sobi uzeli 10.000 KM u apoenima od po 100 KM, te 500 evra u apoenima od po 50 evra, kao i zlatni i srebrni nakit.”

Ukrali su tri zlatna lančića od po pet grama, jednu deblju srebrnu ogrlicu, dvije srebrne debele narukvice, zlatne minđuše na šrafove u obliku zvjezdice, jedan deblji zlatni prsten, te pet pari srebrnih minđuša raznih oblika.”

“Nakon krađe su se našli na dogovorenom mjestu sa M.M. i vozilom se vratili do Zvornika, a za izvršenu uslugu prevoza M.M. su naknadno platili,” – navodi se u optužnici.

Napomena:

“Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema pravnim principima, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”

Preuzeto: Nezavisne.com

Zvornik
clear sky
35.4 ° C
35.4 °
35.4 °
34 %
2.1kmh
0 %
Sun
37 °
Mon
34 °
Tue
39 °
Wed
36 °
Thu
37 °

Najčitanije vijesti

spot_img