-0.8 C
Zvornik
8/Dec/2023

Saopštenje PU Zvornik: Oprezno sa licima koja prikupljaju dobrovoljne priloge

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da povećaju oprez u slučaju pojave lica koja dobrovoljno prikupljaju prilog, te da ne nasjedaju ne prevare prilikom kojih se od njih traži da doniraju novac za crkvu, borce i slično.

Na području PU Zvornik, policijski službenici su radom na terenu došli do saznanja da je nepoznato lice od građana tražilo novac u svrhu prikupljanja priloga za crkvu ili borce.

Zbog doniranja novca u manjoj vrijednosti, uglavnom oko 20 KM, građani se ne opredjeljuju da navedeno prijave nadležnoj policijskoj stanici. Podsjećamo da se krivično djelo “Prevara” preduzima po prijedlogu oštećenog, ukoliko je iznos za koji je lice oštećeno manji od 300 KM.

Operativna saznanja policijskih službenika ukazuju da se radi o licu M.P. iz Bijeljine, koje je u periodu od 2021. godine do 2023. godine registrovano kao višestruki povratnik u činjenju prekršaja i krivičnih djela na području grada Zvornika.

Novčana kazna za prikupljanje dobrovoljnih priloga i drugih vidova pomoći suprotno Zakonu je od 200 do 800 KM.

Ovom prilikom, još jednom podsjećamo građane da pristupe krajnje oprezno u ovakvim i sličnim situacijama u kojima se od njih traži novac za dobrovoljni prilog i da isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona “122” – saopšteno je iz PU Zvornik.

Zvornik
broken clouds
-0.8 ° C
-0.6 °
-0.8 °
91 %
1.4kmh
74 %
Fri
5 °
Sat
4 °
Sun
4 °
Mon
8 °
Tue
9 °

Najčitanije vijesti

spot_img