15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Šetnjom “Kraljevim stopama” započeta saradnja između turističkih organizacija Zvornika i Malog Zvornika (FOTO)

U podzemnom gradu Karađorđevića danas je potpisan Sporazum o saradnji između ove dvije organizacije.

Sporazm su potpisali direktori turističkih organizacija grada Zvornika Ivana Đokić Milanović i opštine Mali Zvornik Marica Lukić.

Potpisivanju ovog sporazuma prethodila je promotivna šetnja “Stopama kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića” od zvorničkog hrama Svetog Jovana Krstitelja, te kuće Stanka Nikolića kod koga je regent Aleksandar Prvi Karađorđević boravio, zatim do murala “Na ručku kod Stanka Nikolića – regent u Zvorniku”, preko mostar Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji spaja Zvornik i Mali Zvornik, do podzemnog grada Karađorđevića gdje je potpisan Sporazum.

U šetnji “Kraljevim stopama“ bili su učesnici trećeg razreda turističkog smjera  Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Zvornik, članovi planinarskih društava „Korak“ i „Mladost“, predstavnici Gradske uprave Zvornik kao i ostali sugrađani.

“Ovo šetnja je novi turistički sadržaj koji će biti uvršten u turističku ponudu Zvornika i Malog Zvornika. U ovom dijelu Srbije postoji nekoliko banja sa boravišnim turizmom i kada turisti dođu u te destinacije poželeće da obiđu još nešto, što je upavo šansa da im ponudimo ove i druge sadržaje na zvorničkom podričju“, rekla je Ivana Đokić Milanović.

Idejni tvorac promotivne šetnje “Stazama kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića” profesor Stanislav Tomić.

“Upravo, detalj boravak kralja Aleksandra Karađorđevića, tada regenta, na ručku kod Stanka Nikolića, uglednog zvorničkog trgovca, dao mi je ideju da osmislim i oživotvorim tadašnji put kralja Aleksandra i njegov boravak u Zvorniku, kada je obećao izgradnju mosta preko Drine koji od 1929. godine spaja Zvornik i Mali Zvornik”, rekao je Stanislav Tomić.

Tekst preuzet: Infobirac.net

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img