3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

Služba porodične medicine Doma zdravlja u Zvorniku obilježila “Svjetski dan seksualnog zdravlja”

Služba porodične medicine organizovala je po prvi put predavanje za srednjoškolce na temu "Svjetski dan seksualnog zdravlja".

Natalija Stević, načelnik Službe porodične medicine Doma zdravlja u Zvorniku ističe da su jako ponosni što obilježavaju ovaj dan jer se radi o temi o kojoj se malo govori.

“Naša ciljna grupa su mladi adolescenti, odnosno punoljetni srednjoškolci iz SŠC “Petar Kočić” iz Zvornika. Istraživanja su pokazala da je rana edukacija usko povezana sa kasnijim iskustvom prvog seksualnog odnosa. Stoga je važna rana prevencija i prihvatanje zdravih stilova života jer oni utiču pozitivno i djeluju na zaštitu polnog i reproduktivnog zdravlja.”

“Svjetsko udruženje za seksualno zdravlje je 2010. godine počelo da promoviše ovaj važan datum u nastojanju da se podigne veća društvena svest o seksualnom zdravlju. Obilježava se u 60 zemalja svjeta, a ovogodišnja tema glasi “Pristanak”, koja nas podstiče da započnemo razgovor o ovoj temi.”

“Slogan pod kojim Služba porodične medicine obilježava ovaj datum je “Odgovorno se ponašam i čuvam svoje zdravlje” sa ciljem podizanja veće društvene svijesti i sugerisanja na odgovorno polno ponašanje” rekla je Stevićeva.

Ona je dodala da će predavanja trajati pet radnih dana.

Preuzeto: Infobirac.net

Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img