3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

U Bratuncu služen parastos stradalim Srbima iz Podrinja

Zvaničnici Republike Srpske i Srbije položili su danas vijence kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu i odali počast za 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču.

Vijenac je u ime institucija Republike Srpske položio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pratnji predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, premijera Radovana Viškovića, izaslanika srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Boška Tomića i ministra rada i boračko-invalidske zaštite Danijela Egića.

Na Spomen-krst vijence su položili i delegacija Srbije u ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Skupštine Srbije Vladimira Orlić te ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

Na Spomen-krst cvijeće su položile i delegacije Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, javnih ustanova Srpske, gradova i opština Srednjeg Podrinja i Birča, delegacije gradova i opština Srpske i Srbije, Boračke organizacije Republike Srpske i drugih nevladinih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, te NOR-a.

Prethodno je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije kod Spomen-krsta na bratunačkom groblju služio parastos za stradale Srbe.

Pomen se daje svim srpskim žrtvama iz srednjeg Podrinja i Birča u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a organizuje se povodom 31 godina od velikog stradanja Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69 i zarobljeno 22 vojnika i civila, od kojih niko nije preživio.

Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img