35.4 C
Zvornik
14/Jul/2024

U Domu Zdravlja Zvornik otvoren HISPA centar

Centar za hipertenziju i prevenciju infarkta i šloga, otvorili su direktor Doma zdravlja Radivoje Aćimović i dr Nebojša Tasić, predsjednik Udruženja za vaskularno zdravlje.

“Ovo je velika stvar za naš grad, našu ustanovu i lokalnu zajednicu. Svi visokorizični pacijenti moći će da dođu u našu ustanovu gdje će dobijati savjete i preporuke od naših doktora, tako da će moći kontinuirano da se prati njihovo zdravstveno stanje”, rekao je Radivoje Aćimović direktor JZU Dom Zdravlja.

“Otvaranje Hispa centra u našoj ustanovi omogućilo nam je prije svega unapređenje prevencije i samog liječenja pacijenata koji imaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Cilj nas ljekara udruženja Hispa centra je da održimo zdravlje pacijenata i spriječimo nastajenje bolesti”, rekao je dr Davor Rikić.

“Cilj Hispa centra jeste da pruži adekvatnu zdravstvenu zaštitu pacijenata kroz prevenciju kardiovaskularnih bolesti odnosno redukciju svih faktora rizika koji dovode do nastanka kardiovaskularnih bolesti, takođe omogućava dugotrajno praćenje pacijenata i uključivanje adekvatne medikamentozne terapije za liječenje i suzbijanje bolesti”, rekla je dr Danijela Žepinić.

“Hispa centar se zasniva na prevenciji bolesti. Napravili smo program koji zahtjeva posvećenost ljekara. To je odnos između ljekara i pacijenta, odnos povjerenja i želje da nekome bude bolje.”

“To je pogram personalizovane fizičke aktivnosti, personalizovani program ishrane, personalizovani anti stres program, borbu protiv hipertenzije, gojaznosti, pušenja i šećernih bolesti.”

“Hispa centar je sigurna kuća u koju pacijenti mogu doći i po savjet i po lijek. Ono što insistiramo je nadzor i kontrola da pacijenti imaju gdje da dođu i da na taj način snizimo kardiovaslularni rizik od nastajanja bolesti”, rekao je dr Nebojša Tasić.

Hispa centar dom zdravlja zvornik

Zvornik
clear sky
35.4 ° C
35.4 °
35.4 °
34 %
2.1kmh
0 %
Sun
37 °
Mon
34 °
Tue
39 °
Wed
36 °
Thu
37 °

Najčitanije vijesti

spot_img