10.4 C
Zvornik
22/Feb/2024

U JZU Bolnica Zvornik po prvi put izvršena operacija malignih tumora retroperitoneuma

Juče je u JZU Bolnica Zvornik uspješno završena kompleksna operacija liposarkoma. Operaciju je izvršio prof. dr Srđan Nikolić u saradnji sa hirurzima zvorničke bolnice.

Operaciju su izveli prof. dr Srđan Nikolić, specijalista opšte hirurgije, subspecijalista onkološke hirurgije, načelnik Odjeljenja hirurgije Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, prim. dr Zoran Komljenović, specijalista opšte hirurgije – načelnik Odjeljenja opšte hirurgije JZU Bolnica Zvornik i dr Milan Pavlović, specijalista opšte hirurgije.

“Značaj boravka prof. dr Srđana Nikolića ogleda se u činjenici da pacijenti sa ovako teškim oboljenjima ne moraju odlaziti u druge ustanove kako bi dobili neophodnu medicinsku njegu, nego to mogu obaviti u svojoj matičnoj ustanovi.”

“Takođe, boravak eminentnog prof. dr Srđana Nikolića u zvorničkoj bolnici značajan je i zbog obuke naših ljekara za izvođenje kompleksnih operacija, što će u narednom periodu rezultirati samostalnom radu naših specijalista hirurgije.”

“Zahvalnost za uspješno obavljene operacije dugujemo i dr Radetu Paniću – specijalista anesteziologije, Zoranu Milutinoviću – anestetičar i Mariji Bošnjaković – instrumentarka.”

Operacija zvornik JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović

“U narednom periodu biće potpuno opremljene i renovirane hirurške sale, gdje će biti i laparoskopska sala, te će se uz edukaciju prof. dr Srđana Nikolića izvoditi laparoskopska hirurgija kolona (debelog crijeva).”

“Ivan Popović, diretor JZU Bolnica Zvornik, zahvalio se prof. dr Srđanu Nikoliću za odličnu saradnju, kao i čitavom timu Odjeljenja hirurgije za inicijativu da se usavršavaju stručna znanja i unapređuje odjeljenje hirurgije zvorničke bolnice”, rečeno je iz JZU Bolnica Zvornik.

Zvornik
overcast clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.4 °
46 %
5kmh
100 %
Fri
14 °
Sat
13 °
Sun
15 °
Mon
18 °
Tue
11 °

Najčitanije vijesti

spot_img