3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

U JZU Bolnica Zvornik počinje sa radom dječija endokrinološka ambulanta

Specijalista pedijatrije dr Nataša Milić završila je subspecijalizaciju dječije endokrinologije, što je omogućilo otvaranje dječije endokrinološke ambulante, jedinu u regiji.

Dr Nataša Milić po završetku Srednje medicinske škole u Zvorniku upisuje Medicinski fakultet u Beogradu, koji završava u julu 2011. godine.

Nakon dvogodišnjeg rada u Službi porodične medicine Doma zdravlјa Zvornik počinje da radi u JZU Bolnica Zvornik gdje dobija specijalizaciju iz pedijatrije 2014. godine, a koju završava pri Medicinskom fakultetu u Foči 2019. godine.

U okviru specijalističkog kruženja provela je 12 mjeseci u JZU Bolnica Zvornik, a potom 18 mjeseci u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” u Beogradu.

Užu specijalizaciju iz endokrinologije upisuje 2021/22. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a završava u septembru 2023. godine

Dječiji endokrinolog je subspecijalista koji se bavi dijagnostikom i liječenjem velikog broja zdravstvenih problema kod djece: problema sa rastom i razvojem, bolestima štitaste žlijezde, problemima nivoa šećera u krvi (hipoglikemije i dijabetesa), problemima sa hipofizom i nadbubrežnom žlijezdom, smetnjama u funkcionisanju polnih žlijezda (jajnika i testisa), ranog ili kasnog puberteta.

Obzirom da je primjećen povećan broj navedenih zdravstevnih problema kod djece, menadžment JZU Bolnica Zvornik prepoznao je potrebu za dječijim endokrinologom.

Dr Nataša je iskoristila priliku da se zahvali menadžmentu ustanove, na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem, za podršku i pruženu priliku da dobije želјenu specijalizaciju, čime se nastavlјa kontinuirano usavršavanje i proširenje zdravstvenih usluga u našoj ustanovi.

Pregled u dječijoj endokrinološkoj ambulanti možete obaviti svake srijede, uz adekvatnu uputnicu odabranog pedijatra ili Porodičnog lјekara Doma zdravlјa, zakazivanjem na broj telefona: 056 211 112, lokal 1019. – navedeno je iz JZU Bolnica Zvornik.

Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img