15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

U JZU Bolnica Zvornik prvi put izvedena kompleksna operacija tumora debelog crijeva

Tokom prethodne sedmice hirurzi dr Milan Pavlović i prof. dr Srđan Nikolić izvršili su kompleksnu laparoskopsku operaciju desne hemikolektomije (tumora desnog dijela debelog crijeva).

Uspješna saradnja i obuka sa prof. dr Srđanom Nikolićem, u JZU Bolnica Zvornik, nastavila se i u prethodnom periodu.

“Operaciju je izveo dr Milan Pavlović specijalista opšte hirurgije JZU Bolnica Zvornik uz asistenciju prof. dr Srđana Nikolića, specijaliste opšte hirurgije, subspecijaliste onkološke hirurgije, načelnika Odjeljenja hirurgije Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i prim. dr Zorana Komljenovića specijaliste opšte hirurgije – Načelnika odjeljenja za hirurgiju JZU Bolnica Zvornik.”

“Operacija je izvedena uz dr Jelenu Šupetu, specijalistu anesteziologije sa reanimatologijom, anestetičare Dalibora Mićića i Rada Savića, kao i instrumentarku Mariju Bošnjaković.”

“Ovo je ujedno i prva samostalna operacija ovog tipa hirurga ove ustanove, izvedena uz asistenciju prof. dr Srđana Nikolića, što dodatno govori o značaju i kvalitetnoj obuci koju naši ljekari dobijaju.”

“Značaj i kompleksnost navedene operacije ogleda se i u činjenici da se operacije ovog tipa ne izvode u velikom broju zdravstvenih ustanova.”

“Pacijent se trenutno nalazi u jedinici intenzivne njege, hirurški stabilno, na postoperativnom praćenju, nakon uspješno izvršene operacije.”

“U narednom mjesecu takođe su zakazane još dvije kompleksne laparoskopske operacije završnog dijela debelog crijeva, koje hirurzi naše ustanove planiraju uraditi samostalno.”

“Specijalisti hirurgije naše ustanove zahvalni su menadžmentu bolnice Zvornik, na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem, za saradnju i nabavku svih potrebnih sredstava za ovakav vid operacije, kako bi se moglo ući u redovan protokol operacija”, rekli su iz JZU Bolnica Zvornik.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img