15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Ivan Popović: U JZU Bolnica Zvornik stigla donacija vrijedna 45.000 KM; Ova oprema znači život

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, uručio je navedenu opremu za novorođenčad direktorima bolnica Republike Srpske.

Sredstva za nabavku neonatalnih transportnih inkubatora prikupljena su na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je održana u decembru prošle godine pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, a edukaciju je obavilo 62 ljekara i medicinskih sestara/tehničara.

“Danas je u bolnicu Zvornik stigla značajna medicinska oprema. Radi se o jednom transportnom inkubatoru, dvoje kolica za transport intrahospitalnih pacijenata uglavnom beba, dva perfuzora i dva pulsna oksimetra. Ovom prilikom želim da se zahvalim predsjedniku Miloradu Dodiku kao i udruženju pedijatara Republike Srpske.”

“Najveću zahvalnost dugujemo svim donatorima. Transportni inkubator košta 30.000 maraka, a ostala oprema košta oko 15.000 maraka. Ova oprema znači život,” rekao je direktor JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović.

“U ime akušersko-ginekološkog odjeljenja, želim da se zahvalim svim ljudima na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom koji su svojim donacijama omogućili kupovinu medicinske opreme za transport i njegu naših najmanjih pacijenata.”

“U našoj bolnici godišnje se obavi oko 600 porođaja, od toga desi se da je potreban hitan transport do ustanove tercijarnog nivoa. Zbog toga je značajna nabavka transportnog inkubatora za transport prijevremeno rođenih beba,” rekla je dr Dušica Obućina specijalista ginekologije i akušerstva.

“Transportni inkubator će da olakša i poboljša transport ka određenim ustanovama. Želim da se zahvalim svima, pogotovo direktoru bolnice Ivanu Popoviću i predsjedniku Miloradu Dodiku na ovoj donaciji i nadam se da će ih biti još više,” rekao je specijalizant dr Svetozar Mitrović.

Više o inkubatorima možete pročitati na ovom linku.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img