3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

U Tehničkom školskom centru održan sastanak za osnivanje udruženja srednjih škola

Sastanku su prisustvovali predstavnici srednjih škola iz Doboja, Mrkonjić Grada, Trebinja, Subotice i domaćina Zvornika, dok su opravdano izostali predstavnici Kosovske Mitrovice.

Udruženje ima za cilj veću saradnju i zajedničko učešće u međunarodnim projektima,

Direktor TŠC Zvornik Goran Grujić, izjavio je da sastanak predstavlja prvi korak ka osnivanju udruženja, koje treba da pomogne u rješavanju tekućih problema, kao i organizovanijem učešću u međunarodnim projektima.

“Svi mi prosvjetni radnici i srednje škole u regionu imamo iste muke i nadam se da ćemo putem udruženja da uspješnije rješavamo probleme sa kojima se susrećemo u radu”, rekao je Grujić.

Predsjednik Udruženja direktora srednjih škola Republike Srpske Miroslav Topalović, navodi da je spajanje i udruživanje veoma bita stvar, jer prosvjetni radnici imaju iste probleme i izazove, pa je razmjena iskustava veoma bitna.

Predsjednik Socijalno-ekonomskog savjeta Subotice Čedomir Baroš, rekao je da se u ovaj projekat kreće u nadi da će unaprijediti dugogodišnja prijateljska saradnja između škola iz Srbije i Republike Srpske.

Inicijativnom sastanku predstavnika srednjih škola iz Republike Srpske i Srbije prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave Zvornik.

Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img