10.4 C
Zvornik
5/Dec/2023

U Zvorniku obilježen Svijetski dan voda

Povodom 22. marta, Svjetskog dana voda, a.d. “Vodovod i komunalije” Zvornik uz podršku Grada Zvornika organizovao je dane otvorenih vrata 22. i 23. marta.

U gradskoj laboratoriji ovog preduzeća održana su predavanja o značaju vode, njenoj uštedi, očuvanju vodnih resursa i predstavljene analize vode. Laboratoriju su posjetili učenici zvorničkih srednjih i osnovnih škola, koji u svom nastavnom programu imaju hemiju.

“Mnogi gradovi u svijetu pa i kod nas bore se sa zdravstveno neispravnom vodom. Mi imamo tu privilegiju da voda koja nam dolazi iz slavine je takvog kvaliteta da nema potrebe za njenom preradom niti bilo kakvim vidom tretmana i kao takva spada u izuzetno zdravstveno ispravne vode za piće. Zbog toga je neophodno da više pažnje posvetimo očuvanju prirodnih izvora vode za piće, rijeka i prirode uopšte,” rekla je tehnolog Dragana Ateljević.

Ove godine Svjetski dan voda obilježava se pod motom “Ubrzavanje promjena” s ciljem rješavanja krize sa vodom i sanitarnim uslovima. Svjetski dan voda je godišnji dan Ujedinjenih nacija, kojim se naglašava važnost svježe, pijaće vode.

Zvornik
broken clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.4 °
69 %
0.8kmh
84 %
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
2 °

Najčitanije vijesti

spot_img