15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

U Zvorniku održan narodni miting “Branimo Srpsku” (FOTO)

U Zvorniku je održan narodni miting “Branimo Srpsku”. Okupljeni su pozvali na jedinstvo i odlučnost da se odbrani ono što je Republici Srpskoj zagarantovano Dejtonom.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović pozvao je na jedinstvo.

“Da kažemo “ne” nasrtajima na naše institucije i zvaničnike. Od toga zavisi opstanak naše Republike Srpske,” rekao je Ivanović.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da će Srpska pobijediti.

“Svaki put kad smo imali kriznu situaciju, a naš narod bio je zajedno uz svoje institucije, mi smo pobijedili. I ovaj put pobjeđuje Republika Srpska, i ne samo zato što je to rekao Zvornik, već je to rekla sve i jedna opština i grad u našoj Republici Srpskoj,” rekla je Željka Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je na poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

“Ne može niko ponižavati predsjednika Republike Srpske. Nećemo dozvoliti predsjedniku da se pojavljujue u montiranom procesu u Sarajavu i nećemo dozvoliti ponižavanje institucija Srpske,” rekao je Višković.

Na skupu su govorili i Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Spomenka Stevanović, potpredsjednik DEMOS-a, Darko Banjac, predsjednik NPS-a i Petar Đokić lider SP-a.

Prisutni su bili i načelnici opština Vlasenica Miroslav Kraljević, Milići Marko Savić, Bratunac Lazar Prodanović, Srebrenice Mladen Grujičić, Šekovići Miladin Lazić, predsjednik Obora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović

Preuzeto: RTRS

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img