15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

U Zvorniku realizovan projekat “Nijedno dijete bez zaštite”

U Zvorniku je završen je projekat "Nijedno dijete bez zaštite – unapređenje mehanizama za prevenciju trgovine djecom i zaštitu djece potencijalnih žrtava trgovine ljudima“.

Zvornička Radna grupa, koju su činili predstavnici osnovnih i srednjih škola, centara za socijalni rad i mentalno zdravlje, Policijske i Gradske uprave Zvornik u prethodnom periodu edukovali su se na temu mehanizama za prevenciju trgovine djecom i njihove zaštite.

Prema riječima Miloša Ivanovića, službenika Gradske uprave grada Zvornika, kao rezultat ovog projekta osposobljeni su profesionalci u lokalnim zajednicama koji trebaju odgovoriti na sve izazove koje trgovina djecom sa sobom nosi.

“Izrađen je i Priručnik o prevenciji i borbi protiv trgovine ljudima za profesionalce na području gradova Bijeljina, Zvornik, Doboj i Brčko Distrikt, i isti će biti distribuiran po zvorničkim institucijama,” rekao je Ivanović.

Projekat “Nijedno dijete bez zaštite” podržan je od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a realizovali su ga gradovi Zvornik, Doboj, Bijeljina, Brčko Distrikt i Centar za integralnu inkluziju Roma i Romkinja “Otaharin” iz Bijeljine.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img