10.4 C
Zvornik
22/Feb/2024

U Zvorniku uzorkovana voda i riba iz Drine

Participativne vježbe uzorkovanja i ispitivanja vode i ribe u Drini, u okviru projekta "Građanin naučnik" sprovedene su danas na Gradskoj plaži u Zvorniku.

Projekat obuhvata procjenu uticaja zagađenja vode u slivu rijeke Drine, koji organizuje Misija OEBS-a BiH u saradnji sa Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Prirodno-matematičkim fakultetima Univerziteta u Banjaluci i Sarajevu.

“Cilj projekta jeste da se podigne nivo svijesti građana o značaju upravljanja otpadom i vodama. Svakako da je i grad svjestan tih problema, zbog toga uvijek podržavamo aktivnosti, koje treba da doprinesu većem značaju zaštite životne sredine”, rekao je gradonačelnik Ivanović.

“Sveobuhvatna procjena ekološkog statusa rijeke Drine osnova je ovog projekta, koji za cilj i namjeru ima da pomogne domaćim institucijama, lokalnim zajednicama i ljudima, da prepoznaju resurse koje imaju i da ih pokušaju sačuvati na najbolji mogući način. Rijeka Drina predstavalja jedan od vitalnih prekograničnih resursa”, istakao je Damir Gnjidić šef terenskog ureda u Tuzli, Misija OEBS-a u BiH.

Provera kvaliteta Drine

Ovaj ekološki projekat ima za cilj informisanje građana i njihovo preduzimanje aktivnosti u oblasti zaštite rijeke Drine i uopšteno zaštite ekosistema.

Zvornik
overcast clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.4 °
46 %
5kmh
100 %
Fri
14 °
Sat
13 °
Sun
15 °
Mon
18 °
Tue
11 °

Najčitanije vijesti

spot_img